Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

sopronmedia.hu - Meseösvény épül Sopronkövesden is (2022.01.11.)

A soproni parkerdő Boszorkány túraútjához hasonló, tematikájában azonban más meseösvény készül a sopronkövesdi Agghegyen. A tervek szerint tavaszra elkészülnek a nagyobb feladatokkal, az ünnepélyes átadót pedig nyárra tervezik – közölte az önkormányzat.

Az Agghegyen egykor állt Széchenyi-vadászház adta Fülöp Zoltán sopronkövesdi polgármesternek az ötletet, hogy a Károly-magaslati Boszorkány meseösvényhez hasonló, gyerekeket és szüleiket közösen a Kotecsi parkerdőbe csábító attrakció legyen a településen. A soproni meseösvény ötletgazdája, Ábrahám Zsuzsanna örömmel mondott igent a felkérésre, és kidolgozta az új meseösvény részleteit. Az elmúlt hetekben megkezdődött a kivitelezés, az út hivatalos kimérése után már a földmunkákat végzik.

A Cifra-híd túloldalán alakítják ki a parkolót, az ösvény állomásai a Füles-patakon átkelve kezdődnek, amiken játékos ügyességi feladatokat oldhatnak meg a gyerekek - mondta a részben már kialakított ösvényről Fülöp Zoltán. A feladatok nagy része kötődik a helyhez, a látogatók az erdőről, az ott élő állatokról és a vadászatról is tanulnak közben. Az állomások végén egy mesebeli figurákat is bemutató faszobor- és hintapark várja majd a gyerekeket és a felnőtteket. A korábbi sopronkövesdi fafaragó táborokban készült mesealakok is szerepet kapnak az ösvény állomásain.

Link: www.sopronmedia.hu/cikkek/meseosveny-epul-sopronkovesden-is

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu