Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztése

 Arculati kézikönyv (pdf)
Imázs plakát (pdf)

 

Meseösvény

Barátaimmal, vendégeimmel gyakran ellátogatok Sopronba, ahol szeretem bemutatni az új látnivalókat, érdekességeket, így történt ez a Boszorkány tanösvény esetében is. Bejárásakor megfogalmazódott bennem, hogy a gyönyörű szőlőhegyünkön, az Agghegyen is lehetne egy hasonló tematikájú ösvény. Megkerestem a Boszorkánytanösvény megálmodóját Ábrahám Zsuzsannát, és elindult a közös gondolkodás, aminek kézzelfogható eredményét megtapasztalhatja bárki, aki Sopronkövesd környékére kirándul. Nagy öröm számunkra, hogy az eredetileg nagyrészt Kövesdieknek és a térség lakosságának szánt turisztikai attrakció beváltotta a hozzáfűzött reményeket, legyen 40 fokos hőség, vagy hideg téli nap, családok, iskolás csoportok rendszeresen megjelennek ösvényünkön. A Kápolnánál elhelyezett vendégkönyvbe sok-sok bejegyzés dicséri a megvalósult ösvény egyediségét valamint azt, hogy minden korosztálynak élményt nyújt a szabad levegőn.

Sopronkövesdi Meseösvény állomásai >>

Látogatóközpont

Az önkormányzat jó néhány éve megvásárolt a faluközpontban egy lakóház ingatlant, melynek kerestük igazi funkcióját. A sok rendezvény és a különböző látnivalók, attrakciók szinte megkövetelték azt, hogy az ide érkezőket méltó módon és élményekkel gazdagítva fogadjuk a faluközpontban. Nagyon jó, hogy a faluba érkezve ötleteket kaphatnak az ideérkezők és onnan távozva összegezhetik a Sopronkövesden megélt élményeiket, mindezt egy kulturált környezetben, akár egy emléktárgy vagy helyi termék vásárlásával megerősítve. 

Kerékpárút

Sopronkövesd már az Energiatervében büszke volt arra, hogy teljes hosszában kerékpárút szeli át, emellett a falu külterületén halad el az EUROVELO 13 kerékpárút, valamint ide fut be a SZAKRAVELO kerékpárút egy ága. A biztonságos közlekedés érdekében már régóta váratott magára az, hogy megoldjuk, hogy az Ausztrián át közlekedők a 84-es főút érintése nélkül egy mellékutcán haladva jussanak el mind az EUROVELO mind pedig a SZAKRAVELÓ jelzett pontjaihoz. A település a Franciska major irányába fejlődik tovább, melyhez közel található a meseösvény kiindulási pontja is, tehát a most megvalósult kerékpárút mind a jelen mind pedig a jövő kerékpáros közlekedésnek egy fontos szakaszát jelenti. 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu