Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

nálunk.ujszo.com - Sopronkövesd tényleg a jövőbe fektet (2022.06.17.)

Bölcsődét adtak át Sopronkövesden, ahol már az iskolát is bővíteni kell. Megtartó település.

Zöldmezős beruházásból huszonnégy férőhelyes új bölcsőde épült Sopronkövesden, ahol októbertől már a környék kisgyerekeit is fogadni tudják. Szerencsés helyzet, vagy tudatos tervezés, mindenesetre egy utcában van a bölcsőde, az óvoda és az iskola, sőt, a nagy játszótér is.

- Másfél éve tettük le az új bölcsőde alapkövét, jó volt napról napra látni, ahogy új intézményünk cseperedik. Reméljük, hogy itt is, az utca többi intézményében is jól érzik magukat a gyerekeink - mondta az ünnepélyes átadás bevezetőjében Fülöp Zoltán polgármester. A jelenlegi családi napköziben tizenhárom három éven aluli kisgyerek nappali elhelyezéséről gondoskodnak, nyáron berendezik az új, igényes épületet, és október elsejétől már a színes, modern bölcsődében tölthetik hétköznapjaikat a gyerekek. A 216 millió forintos beruházás arra is lehetőséget ad, hogy a sopronkövesdiek mellett a környéken élő családok is igénybe vegyék. 

- Több mint ötszáz millió forintos támogatás érkezett a faluba az elmúlt négy évben, ilyen mértékű fejlesztés ötven éve nem volt - dicsérte a települést Barcza Attila országgyűlési képviselő. Úgy látja, erős és összetartó a helyi közösség, a gyerekek egyre növekvő száma pedig azt a reményt igazolja, hogy Sopronkövesd jövője is biztosított. Az iskolát is bővíteni kell, mert egyre nő a diákok száma is.

Forrás: https://nalunk.ujszo.com/regio/sopronkovesd-tenyleg-a-jovobe-fektet

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu