Széchenyi 2020
Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

enyugat.hu - Édes köszönet a sopronkövesdi határban (2021.12.22.)

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a település határában szolgálatot teljesítő határőröket süteménycsomagokkal, forró teával és énekkel a sopronkövesdiek.  

Évekkel ezelőtt választotta otthonául Sopronkövesdet az osztrák Michael Fohler és felesége, akik az azóta eltelt időben aktív tagjaivá váltak a helyi közösségnek. Mindig részt vesznek a település programjaiban, sőt, fontos feladatokat is vállalnak, s amikor csak tehetik, jótékonykodnak is. A családfő, aki a hagyományok ápolását is fontos feladatának tartja, most egy új kezdeményezéssel állt elő.

Sopronkövesd határa megegyezik az országhatárral, ahol manapság elég nagy a forgalom, s nem mindig olyan, amilyet a helyiek szeretnének. Az itt szolgálatot teljesítő osztrák határőröknek szeretett volna köszönetet mondani a biztonság megteremtéséért Michael Fohler, a sopronkövesdiek pedig mögéje sorakoztak. A lányok és asszonyok süteményből készítettek ínycsiklandó csomagokat, amiket a télen-nyáron a szabad ég alatt szolgálatot tejesítő egyenruhások kaptak meg, forró tea és a helyi templomi énekkar műsorának kíséretében.

- A magyar rendőrök munkáját is elismerés illeti, ahogy a süteményt sütő asszonyoknak és a kórusnak is köszönet jár - hangsúlyozta Fülöp Zoltán polgármester.

A gesztust a határátkelőre tervezték, ezzel is kifejezve és erősítve a két oldalon élők barátságát, ami Trianon 100. évfordulóján nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon. Michael Fohler a katonáknak mondott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy valamennyien összetartozunk, hiszen európaiak vagyunk...

Link: www.enyugat.hu/cikk/16808_edes_koszonet_a_sopronkovesdi_hatarban

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

         
www.napnyugat.hu