Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Sopronkövesd bemutatja büszkeségét az országos kezdeményezésben! (2020.05.11.)

A Sopronkövesdi Tájház is csatlakozott a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz, amely idén a járványra való tekintettel a virtuális térbe invitálja az érdeklődőket. A településen sokrétű összefogással valósítanak meg digitális tartalmakat, amelyek célja, hogy bemutassák a helyi értékeket a közönség számára.

A Közösségek Hete programsorozat keretében Sopronkövesd az egyik új büszkeségét, a tájházat is bemutatja virtuális séta keretében. A nemrég felújított épületben a település gazdag helytörténeti gyűjteménye tekinthető meg. Ez a kollekció addig hánykódott, míg a település helyi védettség alá nem vette a múzeumnak otthont adó különleges épületet.

- Az objektum nagyon lerobbant állapotban volt, de találtunk egy pályázati lehetőséget, amelynek köszönhetően fel tudtuk újítani – emelte ki Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere. - Így ki tudtuk alakítani ebben az épületben a tájházunkat, amelyet tavaly nyitottunk meg a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat során. A helyiek és az ide látogatók számára egyaránt érdekes tárlat első bemutatása után annyi felajánlás érkezett, hogy most már szinte új tájházat is kellene nyitnunk. Ezért folyamatosan gondolkozunk további lehetőségekben, például, hogy a mezőgazdasági eszközöket külön gyűjtemény keretében bemutassuk egy másik pajtában – fejtette ki.

Link: www.sopronmedia.hu/cikkek/sopronkovesd-bemutatja-buszkeseget-az-orszagos-kezdemenyezesben

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

       
www.napnyugat.hu