Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesd községi Önkormányzat
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Kisalföld - Szijjártó:Három svéd tulajdonban lévő vállalat kap 1,8 milliárd forintnyi támogatást (2020.12.18.)

A multinacionális vállalatok újabb beruházásokat hoznak Magyarországra, ezáltal 7500 munkahelyet tudnak megvédeni.
 
Három nagy multinacionális svéd tulajdonban lévő vállalat döntött úgy, hogy Magyarországra újabb beruházásokat hoz, 5,8 milliárd forint értékű fejlesztéseikhez a magyar kormánytól 1,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak, ezáltal 7500 munkahelyet tudnak megvédeni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, a kormány a Nagyvállalati beruházásösztönző programban járul hozzá a fejlesztésekhez.
Az Autoliv Kft. az autóiparban támasztott biztonsági követelményekre reagálva még jobb biztonsági öveket, míg a Haldex Hungary Kft. olyan új típusú elektronikus fékrendszert fog gyártani a támogatás segítségével, amely növeli a tehergépjárművek biztonságos haladását. A Dometic Zrt., amely a hűtőgépek gyártásában volt úttörő világszerte, a mostani beruházásával még több hűtőgép előállításához alkalmas gépsorokat vásárol, mindez hozzájárul a vállalat export hányadának növekedéséhez is.

Mindhárom svéd vállalat a világpiac meghatározó szereplője a saját szegmensében – mondta a miniszter, kiemelve: az ehhez hasonló vállalati beruházási döntések világítanak rá arra, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

Közölte, a koronavírus-járvány hatására új világgazdasági korszak kezdődött, amelyben nagy a verseny a beruházásokért.
Magyarország számára ezért fontos, hogy politikai stabilitás jellemzi az országot, Európában itt a legalacsonyabbak az adók és a szakképzett munkaerő is rendelkezésre áll – tette hozzá Szijjártó Péter, aki úgy vélte, mindezeknek köszönhető, hogy az ország mindig jó eséllyel száll be a beruházásokért folytatott versenybe, amelyek nagy részét meg is tudja nyerni.

A tárcavezető a sajtótájékoztatón egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország és Svédország már 100 éve áll diplomáciai kapcsolatban, a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatfelvétel 100. évfordulóját.

Pallai Miklós, az Autoliv Kft. ügyvezetője elmondta, az Autoliv egy nagy nemzetközi svéd cég, amelyet 1953-ban alapítottak, már 27 országban van jelen és 65 ezer munkavállalót foglalkoztat. A világ legnagyobb passzív biztonsági termékeket gyártó vállalata, amelynek a magyarországi cége 1991-ben jött létre Sopronkövesden.

Az Autoliv Kft. 9,3 millió eurós beruházással jelentkezett a mostani kormányzati pályázatra, amihez 30 százalékos intenzitású támogatást kaptak.

Forrás, videó: https://www.kisalfold.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/szijjarto-harom-sved-tulajdonban-levo-vallalat-kap-18-milliard-forintnyi-tamogatast-10492483/

 

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Aktív-, és Ökoturisztikai fejlesztés Sopronkövesden a fenntartható turizmusfejlesztésért

Videók Sopronkövesdről

       
www.napnyugat.hu