Sopronkövesd - A zöldszívű falu

Sopronkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal
9483 Sopronkövesd, Kossuth Lajos utca 77.
Tel: 06 99/536-000 I Fax: 06 99/536-001
E-mail: jegyzo@sopronkovesd.t-online.hu

Szemléletformálás - KEHOP pályázat

Sopronkövesd Községi Önkormányzatnak, mint pályázó szervezetnek konkrét célja a pályázattal (KEHOP 5.4.1-16) a következő volt:

A lakosság széles körben megismerhesse az energiatakarékosságot, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket, illetve változzanak a lakosok ezekkel kapcsolatos fogyasztói és társadalmi beállítódásai. Hiszen azt valljuk, hogy sosem késő változni, változtatni. Fontosnak és örömtelinek tartjuk, hogy a különböző korosztályok is részesei lehetnek a pályázat által finanszírozott programoknak.

Településünk határában 8 szélturbina működik, ezért a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos általános alapismeretek viszonylag szélesebb körben elterjedtek a településen. A KEHOP pályázat lehetővé teszi a meglévő ismeretek kibővítését (napenergia, Geotermikus energia, biomassza, ökológiai lábnyom, megújuló,- nem megújuló energiaforrások stb) , a községben zajló oktatási- nevelési színvonal emelkedését, tárgyi feltételek javítását, szemlélet,- életmódváltást.

2019. áprilisában elindult a pályázat. A hónap végén megtartottuk első energiaszakkörünket. A szakkört Dr. Németh Nikoletta tartotta, aki a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi kar adjunktusa. Széleskörű tudását, környezettudatos szemléletét egy érdekes előadás során adta át a gyerekeknek. A látott tapasztalatok és a visszajutott információk alapján a szakkör a gyerekek körében népszerű volt, kíváncsian várják a következőt. Az előadás témája az energia volt:

- Mi az energia?
- Milyen alternatív energiákat ismersz?
- A Településünk energiafelhasználása

 Beszámoló KEHOP - 2019. május (pdf)

 

Videók Sopronkövesdről

     
www.napnyugat.hu